Kölesgombóc

“hamis túrógombóc” avagy kölesgombóc#tejmentes #vegan #reformkonyha Hozzávalók 20 dkg köles 3 dl kókusztej 2 db citrom édesítőszer (eritril, stevia, nem regenorozoknak cukor) 5 ek kukoricadara 15 dkg zsemlemorzsa 2 ek kókuszzsír (regenorosan lehet sertészsír is) A kölest beáztattam egy órára, ami alatt 2x cseréltem a vizét. Egy óra elteltével újra […]

Káposzta saláta (Regenorosan)

Regenor kúrába is beilleszthető káposzta salátát készítettem, mivel a kúra ideje alatt a savanyított, erjesztett ételek fogyasztását ezzel ki lehet váltani. Nem csak sültek mellé főétkezéskor, de szendvicsekhez is eszem, amikor kifogyok a friss zöldségből itthon. Hozzávalók 1 fejes káposzta  1 citrom  1-2 fej vöröshagyma pár sárgarépa ízlés szerinti só […]

Totu – “tojástúró” és “tojástejföl”

Hozzávalók 5 tojásfehérje,  1 kávéskanál só 3 evőkanál valódi citromlé 3 evőkanálnyi olvasztott zsír A hozzávalókat habosra keverni (nem habbá verni), forrásba lévő vízbe önteni, 1-2 percig főzni miközben jól szétkeverni, majd leszűrni, lecsöpögtetni. Ha főzővizzel összeturmixolod “tejföl” lesz belőle. Tapasztalat a tejföl készítéshez: érdemes a vizet apránként adagolni a […]

Répalekvár

1 kg sárgarépa 2 db nagy citrom édesítőszer (eritrit vagy stevia) 1 db dzsemfix Elkészítés: A megpucolt répákat karikázva megfőzzük, citromhéjat majd citromot hozzáadva. Ha megfőtt átturmixoljuk, édesítőt és Dzsemfixet hozzáadva folyamatos kevergetés mellett (nagyon óvatosan mert rotyog!) 3 percig főzzük, majd tiszta üvegbe töltve fejjel lefelé állítva hűtjük. Személyes […]

Pulyka medalion

Alufóliában sült pulyka medalion, egyszerű fűszerezéssel: só, bors, fokhagyma A húst egy kis zsírral megkend tepsibe helyezem, fűszerezés után alufóliával letakarom, közepes hőmérsékleten megsütöm (a sütés végén a fólia nélkül rápirítok a tetejére). Köret: tepsis zöldségek (tegnapi maradék 🙃) #regenor #recept #pulyka #fogyas

Tepsis sült zöldségek

4 db közepes édesburgonya 6 db közepes sárgarépa 4 db közepes vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 2 ek olvasztott zsír / olívaolaj Fűszerek (só, bors, kakukkfű/olasz fűszerkeverék/ízlés szerint bármi) Az előkészítés, darabolás után mehet is a jó forró sütőbe! (trükkös vagyok és én kenyérsütés napon készítem, amikor amúgy is fel kell […]