regenorosan kacsazsírral

A zsidó vagy lengyel tojás egy tojásos krém, finom és egyszerűen elkészíthető, szinesíthető vele reggeli és vacsora repertoárunk. 😅

Ahány ház annyi szokás az elkészítését illetően, én eredetileg vajjal szeretem és csak vöröshagymát használok hozzá minimális só, bors ízesétéssel. Érdemes vele kísérletezni és kipróbálni fokhagyma, mustár, vagy akár sonka hozzáadásával, akár váltogatva is a verziókat mert mindegyik külön ízvilág. Ami fontos, hogy Reg-enorozóknak zsírral lehet elkészíteni, mivel a növényi vajak és margarinok a kúra ideje alatt nem fogyaszthatóak.

Az arányok is változtathatók, leírom hogy én milyen mennyiséggel dolgoztam, de ha “krémesebbre” szeretitek nyugodtan használjatok több kacsazsírt vagy fordítva, és ha nem vagytok olyan “hagyma-mániások” mint én lehet kisebb fej hagymát (lilahagymát, újhagymát…) is belevágni…

  • 4 db keményre főtt és megtisztított tojás
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanálnyi kacsazsír
  • só, bors ízlés szerint

Én a tojást késsel kockára vágom (sokan villával összenyomkodják) és a zsírt kissé megolvasztom, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. A hagymát és só-borsot először a zsírban picit elkeverem, és csak aztán a tojást, mert szeretem ha a tojás viszonylag jól megmarad nagyobb darabokban.

Érdemes pár órára, vagy egy éjszakára hűtőben hagyni hogy az ízek összeérjenek!

Pirítós kenyéren kínáljuk! Jó étvágyat hozzá! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.