Hozzávalók:

  • 2,5 dl Cocomas kókusz tejszín
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • géz, vagy valamilyen textil, szűrő és egy éjszakányi türelem 🙂

A kókusztejszínt folyamatos keverés közben felhevítjük egy lábosban, elvileg csak 85-90 fok körülire.

Beleöntjük a citromlevet és hagyjuk teljesen kihűlni. Kicsit összeáll mire kihűl, ekkor beleborítjuk a tiszta ruhába (javasolt a ruhát előzetesen egy szűrőbe és úgy pohárba vagy tányérba tenni, úgy könnyebb dolgunk lesz). Óvatosan kezeljük, és ne kavargassuk hűlés közben! A ruha sarkait összekötözzük, és fellógatjuk valahova. Tegyünk alá valamit, amibe a savó ki tud csöpögni.

Körülbelül 12 órán keresztül csöpögött belőle a víztiszta savó.

Nagyon finom kis krémsajt készülhet belőle a reggelinkhez némi vöröshagymával, snidlinggel, bazsalikommal, és két csipet sóval.


Tapaszalat: nem szabad elfelejtkezni róla… 😉 én nem egy éjszakát hagytam, hanem betettem a hűtőbe és több mint egy napra ottfelejtettem, ezért nekem nagyon kiszáradt. Újra meg fogom próbálni és jobban figyelek rá, mert íze finom és nagy segítség a változatos étkezésben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.