“hamis túrógombóc” avagy kölesgombóc
#tejmentes #vegan #reformkonyha

Hozzávalók

  • 20 dkg köles
  • 3 dl kókusztej
  • 2 db citrom
  • édesítőszer (eritril, stevia, nem regenorozoknak cukor)
  • 5 ek kukoricadara

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek kókuszzsír (regenorosan lehet sertészsír is)


A kölest beáztattam egy órára, ami alatt 2x cseréltem a vizét. Egy óra elteltével újra átmostam és bő vízben feltettem főni. Miután elfőtte a levét és már elkezdett puhulni hozzáadtam a kókusztejet, a frissen lereszelt citrom héjat és a citromlevet, édesítőt és a kukoricadarát, majd folyamatos kevergetés mellett puhára főztem.

Miután kihűlt a massza kis gombócokat formáztam, amit pirított zsemlemorzsába forgattam.

Tetejére Totut, tojástejfölt készítettem (totu receptet megtalálod a recept-gyűjteményben) és kis eritrittel tálaltam.

Személyes tapasztalat:

nekem a két citromtól túl savanyú lett, érdemes apránként adagolni hozzá a citromot és kóstolgatni mikor elég bele… másrészt én forrón rögtön megkóstoltam, amitől még savanyúbb volt, másnap hidegen finomabb lett.

Leave a Reply

Your email address will not be published.