Regenor kúrába is beilleszthető káposzta salátát készítettem, mivel a kúra ideje alatt a savanyított, erjesztett ételek fogyasztását ezzel ki lehet váltani. Nem csak sültek mellé főétkezéskor, de szendvicsekhez is eszem, amikor kifogyok a friss zöldségből itthon.

Hozzávalók

  • 1 fejes káposzta 
  • 1 citrom 
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • pár sárgarépa
  • ízlés szerinti só
  • kevés édesítő (eritrit vagy stevia)

A hozzávalókat egy nagy tálba gyalulom, ízésítem és ha meglocsoltam a citrom levével tiszta kézzel jól összekeverem, átforgatom. Tiszta üvegekben hűtőben tárolom.


Személyes tapasztalat:

Fontos tapasztalat így 2-3 hét elteltével, hogy a fenti mennyiség nálunk soknak bizonyult;
egy üveggel tudtunk megenni, mert nem ettük elég gyorsan 😅 a másik üveg körülbelül felénél a lé megnyálkásodott, elromlott. A harmadik, csatos üveg pedig alig várta hogy kinyissam hogy megkönnyebbüljön végre, annyira felforrt… legközelebb a fenti mennyiségek felével dolgozom és odafigyelek, hogy hamar elfogyasszuk, hűtőben tárolás ide vagy oda…

Leave a Reply

Your email address will not be published.