• 1 kg sárgarépa
  • 2 db nagy citrom
  • édesítőszer (eritrit vagy stevia)
  • 1 db dzsemfix

Elkészítés:

A megpucolt répákat karikázva megfőzzük, citromhéjat majd citromot hozzáadva. Ha megfőtt átturmixoljuk, édesítőt és Dzsemfixet hozzáadva folyamatos kevergetés mellett (nagyon óvatosan mert rotyog!) 3 percig főzzük, majd tiszta üvegbe töltve fejjel lefelé állítva hűtjük.

Személyes vélemény:

Szerintem nem rossz az íze, hidegen fogyasztom és nem olyan bőségesen mint egy gyümölcslekvárt, nem állítom hogy barack lekvár íze van😆, de szerintem elfogadható alternatíva a kúra ideje alatt, mert így legalább ki tudom elégíteni a lekvár-vágyam és tudok tenni valamit a császármorzsa típusú ételekre. Ajánlom és a tapasztalataim szerint a fenti mennyiség sokáig kitart és jól eltartható a hűtőben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.