Vettem egy padlizsánt és valami tésztás cuccra vágytam. Rákerestem és kipróbáltam az Ízes élet sült padlizsánját, és nem bántam meg, sokkal ízletesebb és könnyebben elkészíthető a padlizsán a sütőben sütve, gyors és nagyon finom étel. Természetesen kicseréltem Regenorosra minden alapanyagot, aki csinálja a kúrát azoknak a hozzávalók elöl szerepelnek (zárójelben a nem regenoros verzió).

  • 40 dkg köles penne (bármilyen penne)
  • 1 padlizsán
  • olvasztott zsír (olivaolaj)
  • só, bors
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv / paradicsompüré
  • friss /szárított bazsalikom
  • fél fej lilahagyma (20 dkg fetasajt)

A megmosott padlizsánt felvágva, zsírral kikent sütőpapíros tepsibe, egymáshoz nem túl közel elhelyezem, tetejét só-borssal ízesítem, ecsettel tetejét is átkenem. Forró (200-220℃) sütőben sütöm, félidőben megfordítom. Közben a tésztát kifőzöm, a feldarabolt hagymát és apróra vágott vagy lereszelt fokhagymát lepirítom, paradicsom és konzerv átfőz és a tésztável összekever. A padlizsán felét a tésztához keverem, a maradék padlizsánt a tetejére teszem, felaprított lilahagymával tálom.

recept-ötlet forrás: Ízes élet Mautner Zsófival

Leave a Reply

Your email address will not be published.